21 okt 2012
P10

Planen: Inomhus. Gymnastikhallgolv. Handbollsplan 40 x 20 meter.
Utomhus. Konstgräs på bägge planerna
Speltid: Inne. 1 x 20 minuter. Har en spelare avlossat ett skott måste domaren vänta och se om bollen går i mål även om slutsignalen ljuder.
Ute. 2x 20 minuter.
Bollar: Inne. Futsalbollar
Ute. 4 :or
Enligt Östergötlands Fotbollförbunds bestämmelser inga tabeller användas eller segrare utses.
Alla lag är spelar 2 matcher ute och 2 matcher inne.
Protestavgift: 100:- . Protesten skall inlämnas senast 1 timme efter avslutad match och protestavgiften skall bifogas. Avgiften återbetalas om protesten godkännes.

Spelregler Inomhus:
Antal spelare: Fyra + målvakt. Fritt antal avbytare får användas i varje match och bytas in och ut flera gånger.
Dispenser: Varje lag får ha en överårig spelare på planen
Byten: Spelet behöver ej vara avblåst vid byten. Gäller även vid målvaktsbyte. Bytena sker vid lagets avbytarbänk. Felaktigt byte bestraffas med indirekt frispark.
Inspark: Ersätter inkast(ute), motståndaren skall vara minst fem meter från den plats insparken sker. Mål får ej göras direkt på inspark. När bollen tar i taket blir det inspark vid sidlinjen.
Målkast: När bollen genom att passera kortlinjen varit ”död” skall målvakten kasta bollen i spel utanför eget straffområde. Fyra sekunders-regeln gäller. Kast över mittlinjen är tillåtet.
Tillbakaspel till målvakt: Samma regler som vid utomhusspel 7-manna, dvs att målvakten får ta upp med händerna vid tillbakaspel.
Hörnspark och frispark: Inga ackumulerande frisparkar. Frisparkarna har samma avståndsregel som inspark (5 meter) För allt igångsättande av spelet gäller att det måste göras inom 4 sekunder från det att det är möjligt att sätta igång spelet. I annat fall tilldöms förvarande lag en indirekt frispark.
Om spelet, vid hörna inte sätts igång inom 4 sekunder, ska försvarande lag återuppta spelet med målkast.
Vi tillämpar ingen timeout i samband med matcherna.
Utvisning: Två varningar under en match medför utvisning resten av matchen. Grov förseelse ger utvisning direkt. Utvisad spelare får inte återinträda i spelet. Däremot får en avbytare sättas in efter 2 minuter. Utvisad spelare är automatiskt avstängd nästa match.
Benskydd: Obligatoriskt.
Straffspark: 6 meter från målet.
Lika tröjfärg: Vid lika tröjfärg byter lag som står som bortalag.
( Det finns västar att låna, det är dock bortalagets ansvar att kontrollera behov av västar)
Spelklara: Senast 5 minuter före matchstart skall lagen vara klara.
Linjeman: Hemmalaget ansvarar för att ha en linjeman.

Spelregler utomhus
Antal spelare: 6 + målvakt. Fritt antal avbytare får användas i varje match och bytas in och ut flera gånger.
Tillbakaspel till målvakt: Målvakten får ta upp med händerna vid tillbakaspel.
Linjeman: Lagen ansvarar för att ha varsin linjeman.