Bilcupen spelas efter Svenska Fotbollförbundets och FIFA:s regler i tillämpliga delar.

Seger ger 3 poäng, oavgjord match 1 poäng, förlust 0 poäng.
Om två eller flera lag har samma poängsumma, avgörs ordningsföljden på följande sätt:
2. Högsta antal gjorda mål.
3. Resultatet vid det inbördes mötet mellan lagen som ligger lika.
4. Straffsparksläggning enligt FIFA.
Slutspel
Oavgjorda matcher i placeringsmatch avgörs genom straffsparksläggning enligt FIFA. (5 straffar) Straffsparksläggning, max 8 spelare som lägger straffar, sedan börjar man om.

§ 3. MATCHTID
2x15 min

§ 4. ÅLDERSLEGITIMATION
Samtliga spelare skall kunna legitimera sin ålder. Lagen ska fylla i blankett innan första matchen som påvisar namn, persnr för varje spelare.
Lag som använder okvalificerade spelare kan uteslutas ur turneringen.

§ 5. DISPENSER
Generell åldersdispens medges för högst en 1-årsöverårig spelare/match.

§ 6. INFÖR MATCH
Laguppställning skall fyllas i innan första match och lämnas in till sekretariatet.
Spelare som anmäls inför första matchen är endast de spelare som får vara med under cupen.
Om matchdomaren bedömer att ena laget ska byta speldräkt på grund av likhet i färg med det andra lagets speldräkt, ska bortalaget byta (det lag som står sist i spelprogrammet). Västar finns annars att låna.
Alla lag ska vara omklädda och färdiga vid sin spelplan senast 10 minuter före utsatt matchtid.
Det åligger berörda ledare att tillse att spelare som utvisats inte får deltaga i nästkommande match.
Samtliga spelare måste vara försäkrade.
Samtliga spelare måste använda benskydd under match.
Varje lag är ansvarigt för sina egna supportrars uppträdande.
Bollar, storlek 4

§ 7. 7-MANNASPEL, offsideregeln tillämpas ej.
Vid tillbakaspel till målvakt får denne ta upp bollen med händerna.
Målvakt kan göra inspark genom att sparka bollen från marken eller från sina händer, eller genom att kasta ut den. Målvakterna berörs ej av 6 sekundersregeln.
9-MANNASPEL, offsideregeln tillämpas.
Vid tillbakaspel till målvakt får denne EJ ta upp bollen med händerna.
Målvakt får göra inspark genom att sparka bollen från marken. Målvakterna berörs ej av 6 sekundersregeln.

§ 8. PROTESTER OCH BESTRAFFNINGAR
Protest mot giltighet av match skall lämnas skriftligen till sekretariatet av lagets ansvarige ledare senast 30 minuter efter det att matchen slutspelats. Protestavgiften, 500 kr, skall betalas samtidigt.
Avgiften återfås om protesten godkänns. Juryns beslut kan inte överklagas.
Domares beslut i fakta som rör matchen är, enligt regel 5 i FIFA’s reglemente, slutgiltiga. Protest mot sådant beslut kan inte föranleda åtgärd.
Den spelare som blir utvisad under en match, får inte deltaga i lagets nästkommande match under Bilcupen . Det åligger berörda ledare att tillse att spelare som utvisats inte får deltaga i nästkommande match.
OBS! Vid grov utvisning kan tävlingskommittén ålägga ytterligare bestraffning.
Varningar ackumuleras ej.

§ 9. WALK OVER
Lag som inte ankommit senast 5 minuter efter utsatt matchtid eller uteblivit från match, utan giltig orsak, förlorar matchen med 3-0.
Tävlingsjuryn kan dock, om särskilda omständigheter föreligger, besluta att lag skall uteslutas redan vid den första förseelsen.
Exempelvis om avsiktlig WO gynnar det egna laget eller missgynnar annat lag i gruppen.