30 sep - 1 okt 2023
U11

Swedbank cup  U11 - Cupen är full!

Hej och välkomna till Swedbank cupU11

IF Troja Ljungby Team 13 har nöjet att inbjuda er U11 lag med spelare födda -13 till årets upplaga av Troja Cup U11(fd Swedbank Cup)

Cupen spelas 3 mot 3 på en tredjedel av helplan i enlighet med hemmaplansmodellen. Cupen spelas i Ljungby Arenas 2 ishallar, med närhet till bad och friluftsområde. IF Troja Ljungby har lång erfarenhet av att anornda välorganiserade och omtyckta cuper. Målsättningen med Troja Cup U11 är att ge deltagande hockeyungdomar en rolig och minnesvärd dag, där glädje och kreativitet står i centrum.

Datum

Cupen är 2 endagarscuper som äger rum lördag och söndag den 30:e september och 1:e oktober (ÖNSKAD SPELDAG ANGES I ANMÄLAN)

Cupform

Cupen spelas som ytterzonscup. En match spelas i 2 ytterzoner. Lagen delas i delar och hälften av spelarna och en målvakt spelar i varje ytterzon. Spel 3 mot 3. Vid paus byter bortalaget zon och spel i ytterligare period mot den andra halvan av motståndarlaget. Målen från respektive period slås samman till slutresultat.

Rak serie spelas där alla lag möter alla.

Vid fulltecknad cup är målet minst 6 matcher per lag

Dispenser

Inga dispenser ges till äldre spelare om inte särskilda skäl föreligger. Vilket ska godkännas av cupledningen.

Matchtid

Matchtid/Periodtid är 2 x 12 minuter. Vi reserverar oss för att speltid kan komma att ändras.

Regler

Svenska ishockeyförbundets tävlingsbestämmelser tillämpas.

Domare

En (i vissa fall två) föreningsdomare på isen varje match. Tänk på att det är ungdomar under utbildning.

Medaljer till samtliga spelare

Avgifter

Cupavgift 4000kr/lag

Spelavgift 300kr/spelare (minst 14 anmälda spelare) vid mindre antal spelare debiteras man ändå för 14 st spelare. Är man fler än 14 st spelare debiteras man per spelare. Ledaravgift: 3 st ledare ingår i cupavgiften, övriga 300kr/ledare.

Mat

Lunch serveras, frukt och ett mellanmål tillhandahålls alla lagen vid ankomst samt ett mellanmål på eftermiddagen.

Mobiltelefon

Anmälan är bindande och platsen är garanterad när cupavgiften är betalad.

Först till kvarn gäller!

Betalning

När vi mottagit er anmälan returnerar vi en anmälningsbekräftelse och cupavgiften kan då betalas in. Cupavgiften återbetalas ej.

När vi mottagit cupavgiften är ni garanterade en plats och vi skickar en deltagarbekräftelse, inloggning till Cup Online samt ytterligare cupinformation.

Spelaravgiften betalas senast 30 dagar innan cupstart.

All inbetalning sker till Troja Ljungby: bg 119-3689

Märk betalningen med lagnamn och Troja Cup U11 2023

Övrigt

Alla lag tilldelas en lagvärd som finns tillhands för laget under hela dagen.

Varje lag disponerar ett eget omklädningsrum.

Under dagen finns det tävlingar och lotterier att delta i samt café, kiosk och restaurang öppna.

Välkomna med anmälan och frågor till cupansvariga:

Cecilia Storm och Sophie Andersson via e-post: trojaljungby2013@gmail.com

Vi hoppas att ni kommer att få en rolig och minnesvärd dag tillsammans och att dagen kommer att flyta på utan några större problem vare sig på isen eller utanför. Här nedan följer lite viktig information som vi vill att ni tar er tid att läsa igenom och informera era spelare om innan ni spelar er första match.

Spelformat/spelinformation/regler

Som ni redan informerats om så spelas cupen enligt "Hemmaplansmodellen" för U11 säsongen 23/24, dvs spel 3 mot 3 i en ytterzon med flygande byten. Speltid är 2 x 12 minuter.

En match spelas i två ytterzoner. Varje lag delas i två delar och hälften av spelarna och en målvakt spelar sedan i varje ytterzon. Avbytare och ledare i respektive lag befinner sig som vanligt vid tekningspunkten vid blålinjen närmast egen planhalva. Efter första perioden byter bortalaget ytterzon och spelar sedan andra (sista) perioden mot den andra halvan av motståndarlaget så att alla spelare möter alla. Målen från respektive period slås samman till slutresultatet. Det är vår avsikt att resultatrapportera matcherna i realtid på resultattavla väl synlig i hallen så att aktuell ställning kan följas av publik, ledare och spelare.

Regelförseelser

Förseelse som i normala fall skulle rendera utvisning resulterar i ett straffslag av modell "Jaktstraff". Vid vårdslöst spel som tex uppsåtlig rygg/huvudtackling, bentackling och/eller hårda slag med klubban kan även matchstraff utdömas där spelaren då inte får spela mer i aktuell match. Upprepas detta av samma spelare mer än en gång under cupen kan aktuell spelare också bli avstängd för resten av cupen.

Vid allvarlig skada eller annat längre avbrott i spelet stannas tiden i båda ytterzonerna.

Även om det är tydligt beskrivet i de nya spelformerna för U11 vill vi ändå trycka på vikten av att informera era spelare om att vid målvaktsblockering, mål eller om pucken skjuts ut från spelplanen så kommer domaren droppa pucken i dropprutan bakom ena målet. Viktigt då är att icke puckförande lag (försvarande lag) backar hem till sin planhalva (alla 3 spelare bakom mittpunkten) så att puckförande lag kan starta upp spelet.

Domare

Domarna är i många fall helt nyutbildade och har i vissa fall aldrig tidigare dömt någon match. Vi ber er ha förståelse för, samt respektera detta och stötta domarna fullt ut i deras roll. All form av nedvärderande ord om domare och/eller domslut kommer att beivras och om nödvändigt kommer ledare som inte respektera detta att avlägsnas från spelplanen.