U16 (-96 eller yngre)
Sponsor Greens Guld

Djurgården vinnare av MODO cupen 2011
2011-12-31

Djurgårdens IF drog det längsta strået i Daniel & Henriks MODO cup 2011 efter final seger med 6-2.

Djurgården vann, mycket rättvist, finalen efter stort spel över rysska FORWARD från St: Petersburg. Slutresultatet blev 6-2 efter periodsiffrorna 3-1, 3-1, skotten slutade 29-16 efter att FORWARD vunnit skotten i sista perioden med 8-11. DIFs väg till finalen gick via en andra plats i grupp D efter förlusten mot SAIK, i kvartfsfinalen stod finska Kärpet för motståndet där man avgjorde med en sekund kvar av sudden death. Resultatmässigt blev det den svåraste av slutspelsmatcherna för DIF då Almtuna i semifinalen med 3-0.

Forwards väg till final gick via gruppvinst efter att ha tappan endast en poäng mot grupptvåan Luleå, Leksand klarade man av i kvartsfinal med 4-3 på straffar och SAIK i semifinalen med 2-1.

Skellefteå AIK vann bronsmedaljen efter vinnst mot Almtuna 3-2, Almtuna kämpade nästan i kapp SAIKs 3-0 ledning.

MODO cupen vill rikta ett stort grattis till Djurgårdens IF som vann sin tredje MODO cup och till alla andra lagen.