U11

Jokerit 2 vinnare i DIF Vårcup 2010
2010-03-28

Med ett bländande spel och klassisk finsk sisu så tog Jokerit lag 2 hem guldmedaljen i årets upplaga av DIF Vårcup 2010.

Redan vid fredagens inledande spel visade gästerna från Jokerit (Helsingfors) att deras båda lag höll en mycket hög kvalitet. När grundspelet var klart på lördag eftermiddag så toppade de båda Jokerit-lagen båda tabellerna. Efter en stenhård semifinal mellan SDE East och Jokerit 1 som gick till först Sudden och sedan straffavgörande stod SDE som vinnare. Stor glädje utbröt, handskar och klubbor flög i luften och nu väntade Jokerit 2 i finalen, dvs chans till revansch från gruppspelet.

Matchen inleddes mycket jämt och spelet höll en mycket hög kvalitet. Dock kändes det som att ju längre matchen led desto tröttare blev SDE, men Jokerit bara ångade på som en effektiv maskin. I sista minuterna ramlade målen in och ett tröttkört SDE orkade inte hela vägen. Jokerit 2 var en värdig vinnare med stora kvaliteter både inom teknik och kämpaglöd.

I matchen om bronset fick vi uppleva en sällan skådad dramatik där matchen kändes avgjord när Jokerit 1 ledde med 4-1. Sakta men säkert kröp dock Oskarshamns kämpar närmar och närmare. När 4-3 målet kom med drygt 1 minut kvar av matchen kändes det som om en skräll var på gång. I matchen absolut sista sekund kom också kvitteringen strax innan signalen ljöd. 4-4 och Sudden var ett faktum. I förlängningen la dock Jokerit 1 in en exta växel, höjde tempot och efter några minuter kom också avgörande varpå den klassiska TV-puckhögen i den finska versionen visade sig på isen. Bronset gick till Jokerit 1 och Oskarhamn kämpade sig välförtjänt fram till en 4:e plats.

Tack till alla lagen som gjorde att turneringen höll en fantastisk hög hockey-kvalitet. Tack också till våra underbara sponsorer som möjliggör vår verksamhet. Det sista och kanske största applåden går till föräldrar och alla som jobbat stenhårt från morgon till sen kväll.

Snart kommer inbjudan ut till vår 3-dagarsturnering som går av stapeln 1-3/10 till hösten.