Lilium Cup
Ishockey
17 - 19 dec 2021
U13

Under cupen gäller krav på vaccinationsbevis för publik
2021-12-03

Från 1:a december gäller skärpta regler för offentliga tillställningar med fler än 100 åskådare. Under cupen kommer det krävas att publik som är 18 år och äldre kan uppvisa giltigt vaccinationsbevis. Alternativa smittskyddsåtgärder är inte möjligt att hantera med rimliga medel vilket är orsaken att vi beslutat att vaccinationsbevis krävs. Tävlingsdeltagare och funktionärer omfattas inte av kravet på vaccinationsbevis.


För publik och medresenärer

Vid inpassage till anläggningen kommer kontroll av vaccinationsbevis att ske. För att vaccinationsbevis ska vara giltigt ska man vara vaccinerad med två doser vaccin och det ska ha gått minst 14 dagar sedan den andra dosen. Både vaccinationsbevis och legitimation ska kunna visas. Undantag från detta krav gäller personer under 18år och för personer som av medicinska skäl inte bör vaccinera sig, vilket måste kunna verifieras med giltigt läkarintyg

Vi kommer använda en app som DIGG tagit fram för att skanna av vaccinationsbevis. När man skannar vaccinationsbeviset syns det om vaccinationsbeviset är giltigt och om personen är fullvaccinerad. I appen får man också veta vem personen är och ska stämma av detta med personens legitimation.

 

För deltagande lag

Spelare och ledare är tävlingsdeltagare och därigenom undantagna från kravet att visa giltigt vaccinationsbevis. Alla tävlingsdeltagare kan röra sig fritt i anläggningen under cupen med undantag vid vårt A-lags hemmamatcher på lördag och söndag.

Ledare utan giltigt vaccinationsbevis får inte vistas i Brandcode Center från ca 1,5h före A-lags match till ca 1,5h efter A-lags match, detta gäller även besök till ledarfika, cupkansli, mellis och omklädningsrum som är i Brandcode Center.

 

Uppmaning

Vi önskar er hjälp att göra detta så smidigt som möjligt genom att förbereda er med vaccinationsbevis och legitimation samt följa de krav som gäller. Vi är övertygade att detta kommer fungera på smidigt sätt om vi alla hjälps åt!

Tack på förhand

 

Som vanligt gäller kravet att man man stannar hemma vid symptom och tvätta händerna!

 

 

För mer information

Detaljerad information om smittskyddsåtgärderna finns att läsa i Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd:

https://www.folkhalsomyndigheten.se/publicerat-material/publikationsarkiv/h/hslf-fs-202187/

 

RF-SISU Västernorrlands sammanfattning av kravet på vaccinationsbevis:

https://www.rfsisu.se/vasternorrland/Nyheter/Egnanyheter/kravpavaccinationsbevisfran1december

 

För vuxna personer som ännu inte är vaccinerade gäller sedan tidigare Folkhälsomyndighetens allmänna råd att hålla avstånd till andra människor när det är möjligt, särskilt i kontakten med personer i riskgrupp och personer som är 70 år och äldre.

https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2021/september/ovaccinerade-bor-fortsatta-vara-forsiktiga-efter-den-29-september/

 

Annons