Ulf Dahlén Cup 2011
Ishockey
7-9 jan 2011
U11 (-00)/födda 2000
Sponsor 

ÖSTERSUNDS IK UTVALD TILL 1 AV 36 ST MÖNSTERFÖRENINGAR
2010-08-26

Östersunds IK är 1 av 36 st utvalda föreningar i Sverige till att ingå i Svenska Ishockeyförbundets nysatsning Ungdomsakademin. Målet med detta projekt är att skapa 36 mönsterföreningar inom svensk ishockey där Östersunds IK genom Markus Åkerblom blivit uttaget att vara med. Nästan alla Elitföreningar är med och endast ett fåtal mindre föreningar, däribland Östersunds IK! Vi hoppas givetvis att detta skall lyfta vår redan goda ungdomsverksamhet ytterligare!

SIFU som ligger under det s.k. Idrottslyftet har som målsättning att skapa 36 mönsterföreningar inom svensk ishockey där Östersunds IK blev nominerad av Svenska Ishockeyförbundets (SIF) hockeykonsulent Anders Eriksèn och nu uttagen till att vara med i SIFU bland 36 hockey-föreningar från hela landet.

Målet är att föreningen under den treårs period som projektet håller på ska erbjudas extra stöd och utbildningsresurser för att kunna skapa och utveckla en mönsterverksamhet.

Avstampet för SIFU projektet sker 5-11 maj då de 36 föreningarnas representanter tillsammans med SIF 12 hockeykonsulenter och ytterligare representanter från SIF åker till hockey VM i Tyskland och deltar på ett ungdomsishockey symposium som är i inledningen av VM och under resan planerar det fortsatta arbetet i SIFU projektet. Nominerad av SIF hockeykonsulent och uttagen att delta i detta SIFU projekt som representant från Östersunds IK är Markus Åkerblom.

Östersunds IK med alla ungdomsledare har vid olika tillfällen lyckats göra ett gott intryck på ishockeyförbundet och nu följer tre mycket spännande år inom detta projekt!

Annons