Grattis LHC Blå till segern i Skandia cup
2007-03-25

Efter tre dagars spel stod till slut LHC Blå som segrare i Skandia cup 2007.

Innan semifinalen hade man spelat 5 matcher och bara förlorat 1 match, mot FOC Farsta.
I semifinalen drabbades LHC Vit och Blå samman efter 34 skott hade röken lagt sig och LHC Blå stod som segrare med 4-2.

I semifinal 2 mötes Skara IK och FOC Farsta, som blev en svängig och underhållande match. Mångas nerver och hjärtan sattes på hårt prov. SIK startade rappast och hade ledningen med 0-2 efter drygt 2 minuters spel. Farsta fortsatte jobba och efter drygt 11 minuter hade man kvitterat till 2-2. Glädjetjuten tystnade dock snabbt, då SIK återtog ledningen efter bara 8 sekunder. Efter en lika händelserik 2 period slut stod Farsta som segrare med 7-5 efter ett mål i tom bur.

Innan finalen spelade LHC Vit och SIK om tredjeplatsen. LHC ledde efter första perioden med 4-0 och såg ut att gå mot en säker seger. Men SIK ville annat och jobbade och slet hårt men kom inte närmare än 4-6. Så även tredjeplatsen gick till Linköping och LHC Vit.

Finaldax.
Ett revanssuget LHC kommer ut på isen men hamnar snabbt i underläge, efter 2:55 tar Farsta ledningen med 1-0. LHC ledarna tar omedelbart en timeout och tipsar lite om hur man ska spela. Vilken utdelning det gav, 59 sekunder senare har man kvitterat till 1-1 och ytterligare 36 sekunder senare hade man tagit ledningen med 2-1. Den andra perioden börjar LHC starkt och trycker på, så Farsta tar en timeout och hoppas på "LHC-effekten". Visst kom den, men för LHC som gör 3-1 37 sekunder efter timeouten.
Matchen är jämn och tät hela tiden men till slut blir det rena "TV-puckshögen" över Viking Davidsson som slagit in 4-1 för LHC. En ledning som man håller matchen ut.