Svanbacken Hockey Games U-10
27 dec 2015
U-10

Spel på helplan med offside och icing.

Matcherna spelas 2x15 minuter med tutbyte efter 1 minut och 30 sekunder. Önskvärt är att varje lag snurrar på minst tre st. femmor. Vid varje byte ska fem st nya spelare in på planen, ingen toppning tillåten.

Alla möter alla i en enkelserie, 1:an och 2:an möts i final.

Vid utvisning sitter spelaren i utvisningsbåset i en minut eller kvarvarande tid av bytet. Detta innebär att lag som drabbas av utvisning spelar med reducerat manskap.

Inga tacklingar tillåtna.

Vid lika tröjfärg byter bortalag tröja.

Gruppspelsmatcher spelas i ordinarie tid, inga straffar eller förlängning vid oavgjort resultat. Två poäng vid vinst och en poäng vardera vid oavgjort resultat.

Vid samma poäng avgör i tur och ordning, inbördes möte, målskillnad, flest gjorda mål, lottning.

Vid oavgjort resultat i finalen avgörs den på straffar. Varje lag slår tre straffar vardera med olika skyttar. Därefter sudden straffar med valfri straffskytt.

Spolning av is kommer att utföras före match 1, 3, 5, 7, 9 samt före final.

I övrigt gäller regler enligt Svenska Ishockeyförbundet.