Regler och upplägg

• Gruppspel:
  • Speltid för gruppmatcherna är 8 (åtta) minuter.
  • Ettan, tvåan de fyra bästa treorna går vidare till slutspel.
  • Om två lag hamnar på lika många poäng är det inbördes mötet som avgör vilket lag som går vidare. Om inbördes mötet slutar lika så är det målskillnaden som gäller, d.v.s. att laget som har bästa målskillnad går före. Om målskillnaden är lika mellan dessa två lag är det flest gjorda mål som gäller. Om alla dessa omständigheter slutar med lika mellan två lag är det straffläggning som gäller.
  • Grupp B och D har fem lag vardera. Detta innebär att alla poäng som rör laget som hamnar sist i gruppen uteslutes. D.v.s matcherna som spelats mot laget som hamnar sist i gruppen uteslutes. Detta för att likställa förhållanden till andra grupper som består av fyra lag.

• Slutspel: Speltid för slutspelsmatcherna är 10 (tio) minuter. Om matchen slutar oavgjort är det straffläggning om 3 straffar som avgör laget som går vidare.
  • Final: Speltid för finalmatchen är 2 x 6 minuter. Slutar matchen lika avgörs finalen på straffläggning om 3 straffar.

OBS! Tiderna är ungefärliga (dock det är klart och spikat att första matchen ska spelas kl 09:10 och att tidsschemat hålls efter planeringen så gott det går).

• Fairplay: Alla spelare är medvetna om att Mesopotamien Cup är en välgörenhetsturnering. Med tanke på detta hoppas vi att samtliga spelar med respekt för varandra och omtänksamhet för att turneringen skall bli lyckad på alla möjliga sätt. Slutligen bör det konstateras att domarbeslut är det slutgiltiga beslutet, därav förväntas det att beslutet respekteras av alla.
  • Spelregler:
  • Om bollen är död är det inte tillåtet för målvakten att kasta bollen över planhalvan.