4 mar 2016
F13

REGLER FÖR INOMHUSFOTBOLL
1. Spelplan. Handbollsplan Gula handbollslinjer gäller som spelplan.
2. Matchtid: 8 minuter i gruppspelet & 10 minuter i slutspelen & 10x2 minuter i finalen (spelare: målvakt + 4 utespelare).
3. Målen. Handbollsmål.
4. Inspark istället för inkast.
5. Riktiga inomhusskor skall användas.
6. Hemmalaget börjar matchen. Inga sidbyten förutom i finalen.
7. Målvakten får kasta bollen över halva planen när bollen är i spel. Dock ej kasta in bollen i motståndarlaget mål. Spark direkt i mål är tillåtet.
8. Frisparkar och hörnsparkar är direkta.
9. Insparkar är indirekta
10. Glidtacklingar är ej tillåtna = gultkort och 2 minuter utvisning.
11. Spela liggande ej tillåtet = frispark. I målområdet = straff.
12. Vid inspark och frispark ska motståndarlaget ta ett avstånd av 3 meter
13. Domaren använder gult kort vid varning = 2 minuter eller 5 minuter avstängning. Rött kort = utvisning för resten av matchen
14. Ingen offside tillämpas.
15. Skott i tak, basketkorg eller dylikt = inspark till ej felande lag, på närmaste ställe vid långlinjen.
16. Målvakten får endast använda händerna innanför målområdet. Målvakt får ej ta upp bakåtpassning med händerna inom målområdet. Om så sker, är det indirekt frispark där målvakten tog upp bollen med händerna. Målområdet = handbolls målområdet. När bollen gått ut över kortlinje får målvakten sätta igång spelet omedelbart endast genom utkast!
17. Inomhusfotbollen används. Hemmalaget börjar spel med boll.