Marklunds Cup 2009
13-15 mars 2009
U15

Spelform: Enkelserie med sex lag där alla möter alla under fredag och lördag.
Semifinaler mellan 1-4 samt lag 2-3 efter placeringen i enkelserien. På söndag fm spelas semifinalerna. Spel om 5-6 plats och 3-4 plats samt final. I övrigt gäller SIF Regelverk för ungdomshockey.

Speltid: 2x20 minuter alla matcher förutom finalen.
5 minuters uppvärmning på is före match med 10 puckar/lag.
10 minuters paus mellan perioderna. Spolning efter varje period.
 Poäng: Seger = 2 poäng
Oavgjort = 1 poäng
Förlust = 0 poäng
Protest:
En eventuell protest ska vara inlämnad senast 15 minuter efter avslutad match och sker skriftligen till kansliet mot en avgift på 1000kr som återlämnas vid godkänd protest.

Placering avgörs enligt följande ordning i gruppspel
1. Flest poäng
2. Inbördes möte
3. Målskillnad
4. Flest gjorda mål
5. Lottning

Finalspel: Finalens matchtid är 3x15 min. 5 minuters uppvärming på is före matchen med 10 puckar/lag. Spolning mellan varje period. Vid oavgjort vid full tid sker förlängning med 5 min. effektiv speltid och sudden death. Därefter straffslag, 5 stycken straffar vardera laget. Om inget av lagen avgjort efter det fem straffarna slår varje lag en varsin straff tills avgörande sker. Hemmalaget är det lag som placerat sig högst i seriespelet.

Prisutdelning: Direkt efter finalen på söndag, är det dags för prisutdelning. Vinnande lag får pokal samt inteckning i vandringspriset Marklunds Cup som erövras efter 3 inteckningar. Samtliga lag får medaljer, 1-3:an får var sin pokal.
Fair play cup: Pris kommer att delas ut för “Fair Play” under gruppspelet

Matchens lirare: Vid varje match kommer matchens lirare att utses från respektive lag.