Aika: Lauantai 8.9.2012 ja Sunnuntai 9.9.2012
Taso: Turnauksen taso on A-sarjan tasoa.
Paikka: Malmin jäähalli, Talttakuja 6, Helsinki

Yhteyshlö: Petri Hiltunen p. 050-5270415 p.hiltunen@elisanet.fi
Turnaukseen osallistuu kymmenen joukkuetta. Jokaiselle joukkueelle tulee viisi peliä.

PiTa E1 (2001) turnaus 8.9.2012 ja 9.9.2012 – Turnaussäännöt
Turnauksessa noudatetaan Suomen Jääkiekkoliiton junioreiden sääntöjä seuraavin muutoksin /täydennyksin:

1. JOUKKEET JA PELAAJAT
Turnaukseen osallistuu 10 joukkuetta. Joukkueet voivat ilmoittaa turnaukseen 20+2 lisenssin omaavaa pelaajaa.

2. PELIAIKA
Peliaika turnauksen peleissä on 2 x 20 minuuttia tehokasta peliaikaa, kokonaispeliaika on kuitenkin enintään 50 minuuttia.
Mikäli aika ei riitä täysiin peliminuutteihin, peli loppuu otteluohjelmaan ilmoitettuna aikana. Peliajan loppuminen ilmoitetaan joukkueille 2-3 minuuttia ennen peliajan loppumista.
Kokonaispeliaika alkaa peliohjelmaan merkittynä aikana, ellei turnauksen johto muuta ilmoita.
Erätaukoja ei ole erien välissä.
Aikalisät eivät ole sallittuja. Jos joukkue ei ole turnausaikataulun mukaisesti ottelun alkaessa valmis aloittamaan, tuomitaan se hävinneeksi 5 – 0.
Ottelukohtainen pelaajaluettelo on toimitettava turnaustoimistoon vähintään 45 minuuttia ennen ottelun alkua.

3. TURNAUSTAPA
Joukkueet pelaavat yksinkertaisen alkusarjan kahdessa viiden joukkueen lohkossa, A ja B.
Voitetusta ottelusta saa 2 pistettä, tasapelistä 1 ja häviöstä 0 pistettä.
Alkusarjan jälkeen lohkovitoset pelaavat keskenään sijoitusottelun 9-10 (A5-B5)
Lohkoneloset pelaavat keskenään sijoitusottelun sijoista 7-8 (A4-B4).
Lohkokolmoset pelaavat sijoitusottelun sijoitusottelun sijoista 5-6 (A3-B3).
Lohkojen kakkoset pelaavat pronssiottelussa sijoista 3-4 (A2-B2)
Lohkojen ykköset pelaavat turnauksen voitosta sijoista 1-2 (A1-B1).

Alkusarjassa joukkueiden paremmuuden määrää kerättyjen pisteiden määrä. Mikäli joukkueiden pisteet ovat alkusarjassa tasan otteluiden jälkeen, ratkaisee tasapisteissä olevien joukkueiden paremmuuden:
1. Keskinäisen ottelun pisteet
2. Alkusarjan maaliero
3. Alkusarjan tehtyjen maalien määrä
4. Arpa
Mikäli sijoitusottelut (A3-B3, A4-B4 ja A5-B5) päättyvät tasan, päätyvät joukkueet suoraan jaetuille sijoille 5, 7 tai 9.
Mikäli mitaliottelut ((A2-B2 ja A1-B1) päättyvät tasan, suoritetaan paremmuuden selvittämiseksi rangaistuslaukauskilpailu kolmella pelaajalla /joukkue.
Tämänkin päättyessä tasan, jatketaan pelaaja kerrallaan, kunnes maaliero syntyy. Laukaisija on aina eri pelaaja.

4. TUOMARIT
Otteluiden tuomareina toimivat Pitan nimeämät viralliset tuomarit apunaan juniorituomarit.

5. VIISIKON PELIAIKA
Erotuomareilla on velvollisuus puuttua epätasapuoliseen peluuttamiseen ja tästä huomautetaan ko. joukkuetta.
Epätasapuolisen peluuttamisen kolmannesta huomautuksesta voi erotuomari tuomita joukkueen hävinneeksi 5 –0.

6. SJL:N ERITYISSÄÄNNÖTl
Turnauksessa noudatetaan lisäksi seuraavia SJL:n erityisiä turnaussääntöjä:
Pelaajan saama ottelurangaistus johtaa AINA automaattisesti hänen sulkemiseen turnauksesta.
Pelaajan tai joukkueen toimihenkilön saama pelirangaistus käytöksestä johtaa turnauksen juryn
kurinpitokäsittelyyn.

7. TURNAUKSEN JURY JA VASTALAUSEET
Vastalauseet käsittelee turnauksen jury, jonka päätös on lopullinen. Vastalauseet on esitettävä kirjallisena 10 minuutin kuluttua ottelun päättymisestä. Juryn muodostavat Pitan nimeämä erotuomari, turnauspäällikkö sekä yksi joukkueenjohtaja jostakin turnaukseen osallistuvasta seurasta jota vastalause ei koske.

8. PALKINNOT
Palkitsemme kolme parasta joukkuetta sijoituspalkinnoilla.
Kolmen parhaan joukkueen pelaajat palkitaan mitaleilla. Jokaisesta turnaukseen osallistuneesta joukkueesta palkitaan turnaustsemppari.
Joukkueiden turnaustsempparit nimeää osallistuvan joukkueen valmennustiimi.
Tsemppari ilmoitetaan joukkueen viimeisen pelin aikana ottelupöytäkirjan pitäjälle.

9. TAPATURMAT
Turnauksen järjestäjä ei ole vakuuttanut pelaajia, eikä vastaa osallistuville pelaajille mahdollisesti sattuvista tapaturmista tai loukkaantumisista.

10. MUUTOKSET
Turnauksen järjestäjällä on oikeus muuttaa otteluohjelmaa, jos erityiset syyt niin vaativat. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan viipymättä osallistuville joukkueille.

11. TURNAUSPÄÄLLIKKÖ
Turnauksen johtajana toimii järjestävästä seurasta Petri Hiltunen.

MUUTA:
Tulostaulu
Pidämme tuloksista yllä tilastoa hallin seinällä. Muuten tuloksia päivitetään turnaustoimistossa.

Ensiapupiste:
Ensiapupiste löytyy turnaustoimistosta.

Yleistä
Järjestämme turnauksen ajaksi buffetin, jossa on tarjolla suolaista ja makeaa syötävää: makkaraa, voileipiä, mokkapaloja, makeisia yms. sekä kahvia, teetä ja mehua.
Tarjolla on myös arpajaiset

Ruokailu (tämä alustava tieto, jonka vahvistamme lähempänä)
Turnauksessa järjestetään etukäteen varanneille joukkueille turnausruokailu jäähallilla.
Ruokailun hinta 8,50 € / kpl. Laskutamme ruokailun joukkueilta tilattujen ruokailijamäärien mukaan. Ruokailuaikataulu ja toimitetaan myöhemmin otteluohjelman varmistuttua. Pyydämme joukkueita olemaan valmiita ruokailuun mentäessä vähän ennen ruokailuaikaa ja poistumaan ruokailutilasta heti ruokailun jälkeen.

Pukukopit
Pukukopit sijaitsevat jäähallissa. Pyrimme järjestämään jokaiselle seuralle oman pukukopin. Jäälle kuljetaan pukukopista kumimattoja pitkin. Suosittelemme kuitenkin teräsuojien käyttöä.