U12

TÄVLINGSBESTÄMMELSER

Spelarnas ålder: Spelare skall vara födda 1998 eller senare.

Antal spelare: Spelartruppen skall bestå av min 18 spelare varav 2 målvakter.

Matchtid: Effektiv speltid 2x15 minuter i gruppspelet och 2 x 20 minuter i slutspelet

Värmning: Fem puckar/lag i tre minuter från utsatt matchtid, varefter matchen
startar på opreparerad is

Periodpaus: Erforderlig tid för sidbyte.

Utvisning: 2 minut.

Ordningsföljd: A. Ordningsföljden mellan lagen i seriespelet sker enligt följande:

Segraren får två poäng. Förloraren får noll poäng. Vid oavgjort
resultat får båda lagen en poäng.

B. Ordningsföljden i serien avgörs genom antal vunna poäng.

5. Lottning.

Finalerna: Spelas 2 x 20 minuter. Vid oavgjort resultat vid full tid avgörs matchen ”5min sudden death”. Är matchen fortfarande oavgjord läggs straffar enligt sudden death- metoden. Med andra ord gör ena laget mål och andra laget missar, i samma straffläggningsomg, är det avgjort.

Straffläggning
Målvakterna står i varsin målbur (närmast sitt bås) under straffläggningen. Alla utespelare måste lägga varsin straff innan en spelare får lägga ytterligare en straff. När spelaren lagt sin straff ställer han upp vid sargen mittemot sitt bås (om straffläggningen fortsätter). Nya straffläggare åker ut på isen från eget bås. Detta håller på tills alla spelare lagt varsin straff och så länge straffläggningen pågår. Fortsätter straffläggningen och alla spelare lagt varsin straff börjar dom om från början från eget bås igen.