Mål-Ivar Cup 2006
24-25 feb 2006
U 9 (-97)

Tävlingsbestämmelser Mål Ivar Cup 2006
Matcherna spelas i 1x20 minuter ineffektiv tid. Under gruppspelet tilldelas vinnande lag 2 poäng, förlorande 0 samt 1 poäng vardera vid oavgjorda matcher. Under slutspel måste en vinnare utses och skulle resultatet vara oavgjort efter full matchtid spelas en förlängning på 4 minuter, s.k. ”Sudden Death”. Skulle resultatet fortfarande vara oavgjort, så avgörs matchen med straffläggning. Först utser respektive lag (3) straffläggare som lägger de tre första straffarna, sedan ”Sudden Death” i straffar tills ett lag vunnit.

Protester skall inlämnas skriftligen senast 15 minuter efter slutsignalen. Protestavgift 700:- som återbetalas vid godkänd protest.

Vid lika poäng i gruppspelet gäller följande:
1: Inbördes möten 2: Målskillnad 3: Flest gjorda mål 4: Lottning

Placeringsmatcher:
Förlorande lag i semifinal spelar om 3:e-4:e pris.
Vinnande lag i semifinalerna spelar final om 1-2 pris.

Spel sker på maxiplan (3/4-dels plan). Byten sker fast med 2 minuters intervaller. Följande regler är anpassade till halvplanshockey och gäller över SIF:s regelverk i denna cup:

1. Utvisningar förekommer ej. Vid regelöverträdelse tillrättavisas spelaren av domaren. Skulle en grövre förseelse eller upprepade förseelser av samma spelare trots tillrättavisning ske, kan domaren utdöma ett straffslag. Domaren har full frihet att bedöma vad som är upprepade samt grova förseelser.
2. Nedsläpp sker mitt emellan de två målen, på den plats som domaren anser vara centrerat på banan.
3. Slagskott är ej tillåtna. Vid slagskott blåses spelet av och nedsläpp sker på mitten. Skulle mål göras på slagskott godkännes det ej. Domaren bedömer vad som är slagskott och handledsskott.
4. Alla spelar lika enl. Ångermanlands Ishockey Förbunds mall.
5. Matcherna spelas med 5 utespelare + målvakt i respektive lag och antalet spelare i ett lag är obegränsat.
I övrigt gäller SIF:s regelverk för ungdomsishockey.