Kallerstad Cup 2020 - Elektrikern AB i Linköping
23 feb 2020
U10
Sponsor NORDEA

Spelform:
Kallerstad Cup är en ytterzonscup, där man spelar matcher i ytterzonerna, sarger ställs upp på
respektive blålinje, målburar mot långsidorna. En match spelas i två ytterzoner. Man delar sitt lag i
två delar och hälften av utespelarna och en målvakt spelar i varje ytterzon. På banan spelar man
med 3 utespelare och 1 målvakt, resterande utespelare (avbytare) samt ledare håller till vid tekpunkt
vid blålinje närmast egen planhalva. Flygande byten tillämpas.
Exempel: LHC Vit deltager med ett lag i ena ytterzonen och ett lag i andra ytterzonen, motståndaren
HV71 Blå gör detsamma. Avbytare och tränare befinner sig i mittzonen. Vi har en låg sarg som
kommer underlätta flygande byten. Vid paus skiftar det ena laget tex LHC Vit så de får möta den
andra halvan av HV71 Blå.
Spelformen innebär att vi slår ihop samtliga gjorda mål per ytterzonsmatch och summerar dessa
vilket gör att slutresultat kan bli 9-8 till LHC Vit tex. Detta ställer höga krav på sekretariat och
speakerfunktionen.

Regelverk:
Svenska Ishockeyförbundets regler för halvplansspel kommer att tillämpas.
Vi spelar med rullande tid och flygande byten. Klockan stoppas vid längre spelavbrott skada eller
liknande.
Utvisning 2 minuter vid grövre förseelse och tekning i ”anfallszon” offensiv tekningscirkel. En domare
per ytterzon och tänkt speltid 2x10 minuter.
Vid mål sker tekning mellan tekningscirklarna så centralt i banan som möjligt. Annars förordar vi
aktivt spel och få spelavbrott. Vid puck över sargen skickas omedelbart en ny puck in och spelet fortsätter.

Dispenser: Endast dispenser för överåriga som tränar och spelar med laget i vanliga fall och har dispens i D-pojk godkänd av sitt hockeyförbund. Bifogas anmälan.

Flickor födda 09-10 som normalt tränar med laget är såklart välkomna att delta.