Girl Power Cup
19-21 nov 2021
Flickor 06-10

I Girl Power Cup ska spelarna vara födda 2006-2010. I vissa fall kan dispenser tillåtas efter ansökan från den aktuella föreningen.

I varje match får högst 22 spelare användas (20 utespelare + 2 målvakter).

Svenska ishockeyförbundets regler för tjejishockey gäller. Tacklingar är inte tillåtet.

Selectlag är ej tillåtet, men kombinationslag kan tillämpas efter att kontakt tagits med tävlingsledningen för godkännande. Detta görs genom att den aktuella föreningen får göra en ansökan om kombinationslag.

Matchtid är 2 x 15 min. effektiv tid med 5 minuters uppvärmning där varje lag tilldelas 5 puckar. 5 minuters paus. Spolning efter varje match. Inget sidbyte i paus.

Utvisningar enligt Svenska ishockeyförbundets regler. Utvisningstiden halveras dock, det vill säga:
1 minuts utvisning (istället för 2 minuter)
1+1 minuts utvisning (istället för 2+2 minuter)
2,5 minuts utvisning (istället för 5 minuter)
5 minuters utvisning (istället för 10 minuter)
En time-out per lag och match är tillåten.
Vanlig traditionell icing-regel används. Ej hybridicing.

Kvalifikationsspel
Seger i kvalifikationsspelet ger 2 poäng, oavgjort ger vardera lag 1 poäng och förlust ger 0 poäng. Ingen sudden eller straffar i kvalifikationsspelet.

Ordningsföljden mellan lagen i serietabellen avgörs genom:
1. Antalet poäng
2. Inbördes möte
3. Vid lika poäng för två lag samt oavgjort resultat dem emellan avgör:
a. målskillnad
b. flest gjorda mål (a och b = totalt från alla matcher i aktuellt grund- eller slutspel)
c. flest vunna matcher
d. minst antal utvisningar i aktuellt grund- eller slutspel
e. lottning
4. Vid lika poäng mellan tre eller flera lag, avgör dessa lags inbördes möten placering dem emellan, i en inbördes serie efter:
a. poäng
b. målskillnad
c. flest gjorda mål
5. Om flera lag i p.4 har lika poäng, målskillnad samt gjorda mål avgörs deras placering enligt p.3.

Slutspel
För slutspelet är matchtiden 2 x 15 min. effektiv tid. Uppvärmning och pauser är lika som i kvalifikationsspel.
Vid oavgjort resultat efter full tid i slutspelet gäller 5 min. Sudden death, spel 4 mot 4.  Är det fortfarande oavgjort efter Sudden death så avgörs matchen på straffar. Varje lag får då lägga 3 straffar var med
olika straffskyttar. Domaren lottar med kaptenerna för respektive lag om vilket lag som inleder straffläggningen. Är det fortfarande oavgjort efter dessa straffar så blir det Sudden death-straffar. Vid Sudden death-straffar skiftas turordningen mellan lagen och här får lagen använda någon av de tidigare straffskyttarna.

Vid eventuella protester så ska de lämnas in senast 20 minuter efter avslutad match.