5 - 7 jan 2022
U 15

Spelarna ska vara födda 2007 eller senare,

Dispenser

Vi lämnar nivåanpassade dispenser där överåriga spelare skall i kunskap och uppträdande vara på U15 nivå. Ansökan om dispenser skall göras till cupansvarige.

Alla spelare måste vara licensierade för den klubb de representerar i cupen.

Matchtid 2 x 18 minuter effektiv tid, 1 minut uppvärmning utan puckar och 1 minut paus mellan perioderna.

Vid stora förseningar kan Tävlingsledaren för cupen besluta att del av 1:a period startar med ”rullande” tid. Spolning sker mellan matcherna.

Svenska Ishockeyförbundets regelbestämmelser för U15 gäller, en time-out per lag och match.

Målvakterna ska stå på bägge planhalvorna det innebär att lagen börjar på motsatt sida första perioden så man i andra perioden är närmast sitt egna bås.

Seger i matchen ger laget 2 poäng, oavgjord match ger vardera lagen 1 poäng

1.     Ordningsföljden mellan lagen i serietabellen avgörs genom antalet erövrade poäng

2.     Vid lika antal poäng avgör inbördesmöte

3.     Efter inbördesmöte gäller målskillnad

4.     Vid lika målskillnad avgör flest gjorda mål

5.     SH-regler: Vid lika många gjorda mål avgör flest vunna matcher

6.     SH-regel: Vid lika många vunna matcher avgör minst antal utvisningsminuter per lag.

7.     SH-regel: Vid lika antal utvisningsminuter avgör lottning.

Dag 3 slutspel

Matcherna ska avgöras, och är det oavgjort efter full tid vidtas följande

1.     Sudden death i 3 minuter, spel 3 mot 3.

2.     Fortfarande oavgjort efter sudden death, domaren lottar om vem som ska börja straffläggning. Utvisad spelare sitter kvar i utvisningsbås under straffslagsavgörandet.

3.     Sudden death (olika spelare 3 första) är det fortfarande oavgjort efter 3 straffar, kan lagen kan välja vilken straffläggare man vill.