Sportringen Cup
Icehockey
16 - 17 okt 2021
U12

 

Spel på helplan, regelverk för U13 tillämpas

Laguppställning
Laguppställningen finns utskriven i ledarrummet och ska kontrolleras samt signeras av lagledare 30 min innan matchstart. Ändringar får inte göras i laguppställningen med mindre än 5 minuter kvar till matchstart.

Lagkapten och assisterande kapten – I ålderskategorin U13-U15 tillämpas inte dem rättigheter/skyldigheter som finns i övrigt för utsedda lagkaptener samt assisterande kaptener i laget. Det står laget fritt att själv använda sig av denna funktion/roll men utsedda individer har inte automatiskt rätten att diskutera domslut med en domare.

Vid oklarhet eller förtydligande kring domslut ska domaren i första hand kommunicera med lagets respektive tränare.   

 

Förseelser mot bärande av skydd och matchdräkt – Om inte annat anges i denna regel så gäller att vid en förseelse mot reglerna om utrustning ska domaren med ett mindre straff och den felaktiga/trasig utrustningsdelen korrigeras. 

Fair play – Alla utrustningsregler är skrivna med utgångspunkt i andan om fair-play. Om en domare bedömer att någon försöker kringgå regelverket om utrustning och på så sätt skapa sig en fördel som inte är i sportens idé, ska händelsen hanteras under denna regel. 


Mätning och kontroll – Utrustning ska kontrolleras enligt nedan: Ingen form av mätning eller ytterligare kontroll av utrustning ska genomföras om inte domaren anser att utrustningen på något sätt är förändrat eller modifierat på ett sätt som strider mot reglerna om utrustning. En spelare som efter en sådan kontroll av en utrustningsdel anses ha brutit mot reglerna om utrustning ska utvisas med mindre straffet.

Regel 37 – Kneeing
Definition – Kneeing ska ådömas den spelare som skjuter fram sitt knä eller ben och på så sätt tacklar en motståndare. 

Mindre straffet+Misconduct – Mindre straffet plus miscondcut penalty ska ådömas den spelare som bryter mot denna regel. 


Regel 38 – Roughing och Fighting 

  

Definition – Roughing  och fighting ska ådömas den spelare som knuffar, eller slår en motståndare och graden av bestraffning ska beaktas utifrån nedan parametrar vid domarens bedömning. 

High Sticking 
Mindre straffet – Mindre straffet ska ådömas den spelare som bryter mot denna regel 

Större straffet – Större straffet ska ådömas den spelare som på ett vårdslöst sätt bryter mot denna regel. Större straffet innebär även ett automatiskt Game misconduct penalty. 

Match penalty – Match penalty ska ådömas den spelare som på ett våldsamt eller obehärskat sätt bryter mot denna regel, samt den spelare som avsiktligt försöker skada en motståndare. 


Matchtid – Matchtid 

U12 -  2 x 15 minuter

Oavgjort resultat vid slutspelsmatch avgörs med straffläggning, bäst av 3 straffar. Spelare får lägga 1 straff/match. 


Spelarbyte - 
Ett lag får inte genomföra ett spelarbyte om;   

•Laget spelat pucken till icing.
•Bedömts orsakat en avsiktlig offside.
Ådragit sig en eller flera utvisningar.

Offside 

  

Definition – Offside ska utdömas om en spelare i det anfallande laget redan befinner sig i sin anfallszon när pucken spelas in i anfallszonen av en anfallande spelare på något sätt. Detta inkluderar returer och reflektioner från en anfallande spelare oavsett om det är avsiktligt eller ej. 


Offside ska utdömas om en spelare i det anfallande laget redan befinner sig i sin anfallszon när pucken på något sätt spelas in i anfallszonen av en domare, eller om pucken spelas in i anfallszonen av en anfallande spelare via retur eller reflektion av en försvarande spelare eller dennes klubba. 

Regel 68 – Puck ur spel
 
Puck ur spel – Om pucken hamnar utanför sargen som omger banan ska spelet stoppas och nedsläpp ska ske på närmsta nedsläppspunkt i den zon varifrån pucken spelades där felande lag inte får någon fördel. 

Om det anfallande laget spelar pucken ur spel i sin anfallszon ska nedsläppet ske i anfallszonen ändå.  

Om pucken spelas och på något sätt träffar något hinder eller utrustning ovanför banan, nätet som hänger ovanför publikskyddet och faller ned på isen igen och blir åter spelbar så ska spelet inte stoppas och spelarna tillåtas att fortsätta spela.

Regel för hybridicing gäller. Inga byten får genomföras vid icing

Annons