pojkar 2008

Tävlingsbestämmelser

Spelarna ska vara födda 2008 eller senare, tjejer födda 2007 tillåts vara med.

I varje match får högst 20 utespelare och 2 målvakter användas.

Matchtid 2 x 20 minuter effektiv tid, 3 minuters uppvärmning och 3 minuters paus mellan perioderna, med undantag av A och B-finalerna. De spelas 3 x 20 min med spolning i periodpaus.

Vid stora förseningar kan Tävlingsledaren besluta att del av 1:a period startar med ”rullande” tid. Spolning sker mellan matcherna.

Svenska Ishockeyförbundets reglerbestämmelser gäller, dock med 2 minuters utvisningstid, en time-out per lag och match

Målvakterna ska stå på bägge planhalvorna det innebär att lagen börjar på motsatt sida första perioden så man i andra perioden är närmast sitt egna bås.

Seger i matchen ger laget 2 poäng, oavgjord match ger vardera lagen 1 poäng (SIF:S seriemetod ”Lång serie” tillämpas)

Ordningsföljden mellan lagen i serietabellen avgörs genom antalet erövrade poäng

1.     Vid lika antal poäng avgör målskillnad

2.     Vid lika målskillnad avgör flest gjorda mål

3.     Vid lika många gjorda mål avgör lagens inbördes resultat

4.     Vid oavgjort/da resultat vid inbördes möten avgör flest vunna matcher

5.     Vid lika många vunna matcher avgör minst antal utvisningsminuter per lag.

6.     Vid lika antal utvisningsminuter avgör lottning.

Spelschema

10 lag

2 grupper med 5 lag i varje grupp

Dag 1 grundspel:

En rak serie i varje grupp 4 matcher per lag fördelat på dag 1 och 2.

Dag 2 grundspel:

En rak serie i varje grupp 4 matcher per lag fördelat på dag 1 och 2

Dag 3 slutspel

Tabellplacering 1-3  går till A-slutspel, tabellplacering 4-5 går till B-slutspel. Tabellplacering 1 går direkt till semifinal, Tabellplacering 2-3 spelar kvartsfinaler. Tabellplacering 4-5 spelar semifinal i B-slutspel.

Slutspel

A och B final spelas 3 x 20 min med spolning i periodpaus.

Matcherna ska avgöras, och är det oavgjort efter full tid vidtas följande

1. Sudden death i 3 minuter, spel 3 mot 3.

2. Fortfarande oavgjort efter sudden death, domaren lottar om vem som ska börja straffläggning. Utvisad spelare sitter kvar i utvisningsbås under  straffslagsavgörandet.

3.  3 straffar per lag (olika spelare), är det fortfarande oavgjort efter 3 straffar, så blir det sudden death straffar (lagen kan välja vilken straffläggare man  vill), ordningsföljd för straffar ändras efter 3 ordinarie och fortsätter tills ett avgörande har skett.