Kronwall Cup U13 2022
3 - 4 sep 2022
U13

Kronwall Cup U13 är för lag med spelare födda 2010 eller senare

Cupen riktar sig till klubblag och prioritet ges till lag utanför det egna distriktet.

ANTAL LAG
8 lag

NIVÅ
Lätt/Medel.

SPELFORM
Gruppspel i två grupper där alla möter alla. De två bästa går till A-slutspel, trean/fyran går till B-slutspel. Inom respektive slutspel spelas semifinal och final respektive bronsmatch.

MATCHTID
Lördag 2x15 min effektiv tid. Spolning mellan varje match, dock ej i paus. Lagen startar på den motsatta sidan i den första perioden.
Söndag 2x20 min effektiv tid. Spolning mellan varje match, dock ej i paus. Lagen startar på den motsatta sidan i den första perioden.

PROTESTER
Protest mot domslut inlämnas skriftligt till cupkansliet senast 30 min efter avslutad match. Protestavgift 500 kr, återfås om protesten bifalls. För spelare som tilldömts matchstraff samråder cupkansli och domarna om ev. avstängning.

ÖVERÅRIGA/NIVÅ

Viktigt att nivån respekteras. Om ni använder överåriga som äldst 2009 kontaktas cupledningen och diskuterar saken.

CUPREGLER

Spelregler enligt Svenska Ishockeyförbundets Tävlingsbestämmelser.

Vi använder seriemetod 5:7 B - Kort serie.

Beträffande ordningsföljden i serien gäller följande:

A) Segrande lag får 2 poäng. Förlorande lag får 0 poäng. Vid oavgjord match får båda lagen 1 poäng. B) Ordningsföljden i serien avgörs genom antalet vunna poäng.

C) Vid lika poängställning mellan två lag avgör: 1. Inbördes möte 2. Är matchen oavgjord avgör: a. Målskillnaden (hela serien) b. Flest gjorda mål (hela serien) c. Lottning

D) Vid lika poängställning mellan tre eller flera lag upprättas en särskild tabell med enbart dessa lags inbördes möten och placeringarna avgörs enligt följande. 1. Antalet poäng 2. Målskillnad 3. Flest gjorda mål 4. Om ställningen fortfarande är lika räknas även målen i de övriga matcherna in och målskillnaden avgör. 5. Lottning

SLUTSPELET
I slutspelet gäller vid oavgjort resultat vid full tid a) sudden death 5 min i spel 6 mot 6 inklusive målvakter, b) 3 straffar per lag, c) varannan straff till ett avgörande. Regler för straffar, se nedan.

STRAFFSLAG
När matcher ska avgöras med straffslag gäller följande:
1. Straffslagen utförs mot båda målen utan sidbyte.
2. Lagen utser tre (3) spelare som ska utföra straffslagen. Dessa behöver inte namnges i förväg. Dom fyra målvakterna och samtliga spelare som finns på laguppställningen har rätt att delta i straffläggningen.
3. Utvisad spelare som inte avtjänat sitt straff får inte utföra straffslag. Utvisad spelare ska vara kvar i utvisningsbåset alternativt omklädningsrummet.
4. Domaren avgör genom lottning och under överinseende av lagens kaptener, vilket lag som ska starta straffläggningen. Vinnaren av lottningen får välja om hans lag ska börja skjuta eller inte.
5. Målvakterna från respektive lag får bytas efter varje straffslag.
6. Straffslagen utförs enligt officiella regelboken (regel 509).
7. Lagen utför tre straffslag vardera. Turordningen mellan lagen skiftas. Om ett avgörande sker tidigare exempelvis 2-0, ska inte resterande straffslag utföras.
8. Om resultatet är oavgjort efter tre straffar av vardera laget ska straffslag utföras enligt Sudden Death, med samma eller nya spelare, med det andra laget som startar straffläggningen. Samma spelare kan användas för straffslagen i Sudden Death. Det lag som först har gjort flest mål, efter lika antal utförda straffslag, har segrat.