15 - 18 sep 2022
U16 - 2007

Regler
Svenska Ishockeyförbundets regler för U16-lag gäller.

I U16 turneringen ska spelarna vara födda 2006 eller senare. I vissa fall kan dispenser tillåtas efter ansökan från den aktuella föreningen.
I varje match får högst 22 spelare användas (20 utespelare + 2 målvakter).
Samtliga lag ska i möjligaste mån deltaga med minst 17 spelare i varje match under
turneringen och samtliga ombytta utespelare ska delta i spelet på isen.

Matchtid: 3 x 20 minuter i gruppspelet (effektiv tid), periods paus 12 min.
                2 x 20 minuter i slutspelet (effektiv tid), periods paus 15 min.

Om tid finns kan lagen värma upp innan matchstart.
Hybrid icing tillämpas.
Inga byten vid icing
Utvisningar enligt Svenska ishockeyförbundets regler. 2 minuters utvisning.
En time-out per lag och match är tillåten.

Gruppspel

Matchvinst i gruppspel, ger 3 poäng, förlust ger 0 poäng, vid oavgjort resultat så avgörs matchen på ”Sudden Death” straffslag samma spelare får ej lägga en ny straff innan alla spelare har lagt varsin straff.
Vinnare vid straffläggning får 2 poäng & förloraren 1 poäng. (bortalaget startar straffläggningen).

e. lottning
4. Vid lika poäng mellan tre eller flera lag, avgör dessa lags inbördes möten placering dem emellan, i en inbördes serie efter:
a. Poäng
b. Målskillnad
c. flest gjorda mål
5. Om flera lag i p.4 har lika poäng, målskillnad samt gjorda mål avgörs deras placering enligt p.3.

Slutspel
Vid oavgjort resultat efter full tid i slutspelet gäller ”Sudden death” 5min (3 mot 3).
Är det fortfarande oavgjort efter ”Sudden death” så avgörs matchen på straffar.
Varje lag får då lägga 3 straffar var med olika straffskyttar. (bortalaget startar straffläggningen).
Är det fortfarande oavgjort efter dessa straffar så blir det ”Sudden death” straffar.
Då skiftas turordningen så hemmalaget startar, här får lagen använda någon av de tidigare straffskyttarna.