Kallhällsvenskan
Soccer
9 apr - 31 aug 2024
Senior
CupOnline - Gratis Cup

Regelbok Kallhällsvenskan 2024

Innan match

Det kommer att lottas om 4 st lagkaptener som äger ett lag var. Lagkaptenen kommer att välja in en assisterande kapten. Det vill säga att två st äger laget. Båda två kan spela för alla lag när ens egna lag inte spelar. 

Innan varje match så sker en draft av båda lagen. Hemmalaget draftar först. Om en kapten är borta så väljer den kapten som är på plats en extrakapten för den matchen. 

Matcherna ska spelas med minst 5 man per lag och max 11 man per lag. Är ett lag mer än 11 så införs flygande byten. 

Matcherna spelas 2x20 min. Vid lika resultat spelas en övertid på 5 min. Är resultatet fortsatt lika så påbörjas en straffläggning. Bäst av fem straffar. Man får inte byta målvakt under straffarna. Den målvakt som avslutar övertiden ska stå straffarna. Exempel: efter full tid 2-2, efter övertid 3-3 så läggs straffar. 

Om ingen vill vara målvakt så måste målvakten lottas för varje halvlek. Blir du lottad måste du stå. 

 

Under match

Alla spelare i båda lagen måste ropa ut resultatet vid varje mål samt halvlek. Detta för att hålla koll på resultatet. 

Endast solklara fouls blir frisparkar/straffar. Vid fusk får man 5 min avstängning och laget får ej ersätta spelaren. 

Internationella fotbollsregler tillämpas men gäller ej vid nedskrivna regler i CupOnline som bryter mot de. 
Målvakter räknar skott på mål. Stolpe och ribba räknas ej att vara på mål. Efter varje halvlek och efter matchen ska målvakterna rapportera skottstatistiken till funktionär.

Helplansmål är tillåtna om lagen är 7+ spelare

 

Efter match

Vid vinst tilldelas 3 poäng. Förlust 0. Vinst i övertid/straffar ger 2 poäng och förlust 1. 

 

Grundserie

När grundserien är slutspelad och det är lika mellan 2 lag så kommer man avgöra platsen på först målskillnad, om resultatet är fortsatt lika så gäller inbördes möte. 

 

Slutspel

Slutspelet kommer att spelas med två stycken semifinaler där ettan i grundserien möter fyran i en, tvåan möter trean i den andra. Förlorarna av båda matcherna kommer att möta varandra i en play-out match. Vinnaren av båda matcherna möter varandra i en final. 

 

Play-out match

En play out match kommer att spelas mellan de två lagen som har förlorat semifinalen. Förloraren av matchen kommer ge konsekvenser för lagkaptenerna. De konsekvenser för lagkaptenerna är att de lagkaptener ej får ha med sitt lag i Kallhällsvenskan 2025. De kommer att ersätta förlorarna av Kallhällsvenskan 2025 och kommer få äga ett lag i Kallhällsvenskan tidigast 2026. 

 

Final

Finalen av Kallhällsvenskan kommer att spelas mellan vinnarna av båda semifinalerna. Vinnaren av finalen kommer att tillämpas 3 extrapoäng när grundserien är slutspelad 2025.

Annons