u15/16

Spelordning och regler för Ryggkliniken cup 3-5/1 2014

Lagen spelar först ett gruppspel i två olika grupper, A & B. När gruppspelet är klart så spelar lagen en kvartsfinal för kvalificera sig till ett A-slutspel resp. B-slutspel. I kvartsfinalen möter 1:an i grupp A - 4:an i grupp B o.s.v. Segrande lag i kvartsfinalen går till A-slutspel och förlorande lag går B-slutspel.

Matchtid:

2x20 minuters effektiv tid i samtliga matcher. Utv. 2 min. Spolning mellan perioderna.

Grundspel:

Lagen delas in i 2 grupper om 4 lag i varje grupp.

Där gäller följande tävlingsregler:

§ 5:7 B SERIEMETODEN – KORT SERIE

Beträffande ordningsföljden i serien gäller följande:

A/ Segrande lag får 2 poäng. Förlorande lag får 0 poäng.

Vid oavgjord match får båda lagen 1 poäng, ingen förlängning.

B/ Ordningsföljden i serien avgörs genom antalet vunna poäng.

C/ Vid lika poängställning mellan två lag avgör:

1. Inbördes möte

2. Är matchen oavgjord avgör:

a. Målskillnaden (hela serien)

b. Flest gjorda mål (hela serien)

c. Lottning

D/ Vid lika poängställning mellan tre eller flera lag upprättas en särskild tabell med enbart dessa lags inbördes möten och placeringarna avgörs enligt följande.

1. Antalet poäng

2. Målskillnad

3. Flest gjorda mål

4. Om ställningen fortfarande är lika räknas även målen i de övriga matcherna in och målskillnaden avgör.

5. Lottning

Kvartsfinaler och Slutspel:

Vid oavgjort resultat i kvartsfinaler och slutspelsmatcher, gäller förlängning 5 minuter sudden death (4 mot 4). Om inget avgörande sker, tillämpas straffslag. Vid straffslag namnges tre spelare i vardera laget. Om det fortfarande inte är avgjort efter dessa tre straffar, vidtar "suddenstraffar" tills avgörande sker, då får samma straffläggare användas flera gånger.

Regler:

Enligt Svenska Ishockeyförbundets regler.

Protest:

Ev. protest lämnas skriftligt till tävlingsledning senast 30 minuter efter matchens slut.

Protestavgift om 500 kronor erläggs samtidigt. Avgiften betalas tillbaka om protesten godkännes. Tävlingsledningens beslut kan ej överklagas

Tröjfärger:

Vid lika tröjfärg byter bortalaget. Meddela om spelarna har andra nummer på bortatröjorna.