Erika Grahm Cup 2014
23 mar 2014
U9

Lagen är indelade i två grupper. Varje lag spelar två gruppmatcher och därefter en placeringsmatch, där det lägst placerade laget i grupp A möter det lägst placerade laget i grupp B , sedan samma princip med tvåorna och ettorna.

Matcherna spelas 2x15 min med pipbyten på 1,5minuter, 5 minuter paus i halvtid. Under gruppspelet tilldelas vinnande lag 2 poäng, förlorande 0 samt 1 poäng vardera vid oavgjorda matcher.
Vid oavgjort efter full matchtid under placeringsmatcher spelas en förlängning på 4,5 minuter (fortfarande pipbyten), s.k. ”Sudden Death”. I finalmatchen spelas ”Sudden Death” i 10 minuter. Sudden death spelas i 5-mot-5 utespelare, dvs på samma sätt som under ordinarie matchtid. Skulle resultatet fortfarande vara oavgjort, så avgörs matchen med straffläggning. Först utser respektive lag tre (3) straffläggare som lägger de tre första straffarna, sedan ”Sudden death” i straffar tills ett lag vunnit.

Vid lika poäng i gruppspelet gäller följande:

1: Målskillnad

2: Inbördes möte

3: Flest gjorda mål

4: Lottning

Efter placeringsmatch stannar lagen på isen för prisutdelning. Alla spelare får medalj.

Domare

Vid regelbrott ska domaren blåsa av matchen och tillrättavisa spelaren. Vid grövre förseelser kan domaren visa spelaren av planen. Inga utvisningar utdöms. Tacklingar är ej tillåtna.

Matchens Kämpe
I varje match utses en Matchens Kämpe i varje lag. Ledarna i det egna laget utser vem som blir Matchens Kämpe och meddelar sekretariatet via domaren mot matchens slut.