Lilla Resport Trophy
2 - 4 jan 2015
U12

Regler & speltid
Matcherna spelas i 2 x 15 minuter effektiv tid. Spolning sker efter varje match. Utvisningar är en minut istället för två som tillämpas i seriespel. Lag som ej är redo för spel på utsatt tid drabbas av v.o med 0-5. (Gäller ej då arrangör orsakar försening)
I övrigt så är utvisningar och straff enligt Svenska hockeyförbundets regler. Tacklingar är tillåtna.
Ev. protest skall skriftligen inlämnas till tävlings ledningen senast 30 minuter efter match då protestavgift á 300 kronor erlägges samtidigt. Protest formulär finns att hämta vid turneringskansli. Kompletterande av assister samt rättelser av målgörare skall göras under pågående match. I det fall där en komplettering skall göras i efterhand är det domaren som skall göra detta till sekretariatet.

Spelform
Grundspelen spelas med 8 lag om 2 grupper i varje ishall, där lagen möter varandra under fredagen. På lördag spelas gruppslutspel, vilket avgör i vilket slutspel som laget hamnar i på söndag. För att avgöra hur placeringarna blir inför gruppslutspelen på lördag, rangordnas lagen enligt följande: flest poäng, inbördes möte, målskillnad, flest gjorda mål. Skulle två lag ändå komma på samma plats vinner det lag som har minst utvisnings minuter. Vid en situation där man inte kan tillämpa inbördes möte (när lagen på samma poäng slagit varandra) räknar man lagens samtliga poäng och mål som man samlat under grundspelet. Man gör alltså ingen egen uppställning med de lag som det gäller. Skulle det ändå inte gå att dela lagen åt sker lottning. Slutspelet spelas även det i 2 x 15 minuter effektivt.

På lördag spelar vi två slutspels serier i varje ishall där man möter lag i samma nivå från den parallella gruppen i samma arena. Ettor och tvåor möter ettor och tvåor. Treor och fyror möter treor och fyror. Två nya tabeller ställs upp och det är sedan från dessa man plockar ut lagen till slutspelen på söndagen. I dessa tabeller tar lagen med sig sina resultat och poäng från fredagen mot det lag som följer med till samma playoff. Samma poängräkning gäller som under fredagen.
Går det ej att skilja lag åt i tabellen på lördagen vinner det lag som hade bästa placeringen/resultatet i grundspelet.

Vid 48 lag:

På söndag spelas A, B, C, D, E samt F slutspel. Här är det utslag med kvartsfinaler, semifinaler samt finaler.

A-slutspel :
Alla ettor och de två bästa tvåorna i A playoff.

B-slutspel :
Resterande fyra tvåor samt de fyra bästa treorna i A playoff.

C-slutspel :
Resterande två treor i A playoff samt alla fyror i A playoff.

D-slutspel :
Alla ettor i B playoff samt de två bästa tvåorna i B playoff.

E-slutspel :
Resterande tvåor i B playoff samt de fyra bästa treorna i B playoff.

F-slutspel Arvika:
Resterande två treor i B playoff samt alla fyror i B playoff.

Slutspelsmatcherna spelas även de i 2 x 15 minuter effektivt tid. Slutar placerings matcher oavgjort spelar man 1 x 5 minuter sudden death. Är det efter det fortfarande oavgjort lägger man 3 straffar vardera med olika straffläggare och därefter straffar i form av sudden death, om det fortfarande är lika. Då med valfri straffläggare. Vinst i grundspel ger 2 poäng och oavgjord match ger 1 poäng.

Resport Trophy spelas i fair play anda. Efter turneringen kommer det laget som uppträtt bäst på och utanför isen att belönas med en utmärkelse. Denna utmärkelse inkluderar även föräldrar och supporters på läktaren.

Det kommer även at delas ut pris till bästa hejar klack, så ta i och heja på era spelare nu.