F7-F12
Sponsor OLKA Sportresor-Träningslägen och cupresor

2 SPELREGLER OCH TÄVLINGSFÖRESKRIFTER
för Spånga IS FK Flick KickOff cupen 2011
Allmänt gäller i alla klasser spelregler enligt S:t Eriks cupen (här kallad Sanktan) för respektive åldersgrupp.

OBS! Tillbakaspel till målvakt 7-manna –nytt för 2011!
Via tillbakaspel till målvakt får denna inte ta upp bollen med händerna inom
7-mannafotbollen. Om så sker ska andra laget tilldelas indirekt frispark.
Den nya regeln tillämpas vid KickOff cupen 2011 som träning inför Sanktan.

TÄVLINGSREGLER
Följande regler kompletterar/avviker från S:t Eriks cupen och gäller före Sanktan:
1. Laguppställning lämnas på plats vid ankomst. Tillkommer nya spelare under cupen måste man lämna en ny laguppställning.
2. Lagen skall vara på plats 10 minuter innan utsatt tid för matchstart. Är inte det ena laget på plats och det saknas gilltig ursäkt tilldöms det andra laget vid närvaro seger med 3-0. Se till att ni är i tid, meddela tävlingsledningen 073-9600197 om ni skulle vara försenade. Är domaren inte på plats 5 minuter innan matchstart meddela tävlingsledningen för tillsättning av en ny domare.
3. Inne i fotbollshallen tilldelas det andra laget indirekt frispark vid skott mot innertaket. Frispark läggs utanför straffområdet om laget träffar taket innanför eget straffområdet.
4. Speltid
F7 2x15 minuter, 5 minuters paus i alla matcher
F8-F12 2x20 minuter 5 minuters paus i alla matcher.
5. Poängberäkning
Vid gruppspel ska poäng beräknas enligt följande: Seger ger 3 poäng, förlust 0 poäng, oavgjord 1 poäng till varje lag.
6. Placering i gruppen
Placering avgörs genom antalet vunna poäng. Vid lika poängställning avgörs placering genom målskillnad, d.v.s. skillnaden mellan antalet gjorda mål och insläppta mål. Är målskillnaden lika stor, placeras det lag främst som gjort flest mål. Har lagen gjort lika många mål, är lagens inbördes resultat avgörande, där vid lika målskillnad. Kan placeringen ändå inte avgöras, lottas placerigen.
7. Slutspel
Om matchen inte avgjorts under ordinarie speltid tillgrips straffsparkstävling 1x5. Är det fortfarande oavgjord efter att lagen har slagit 5 straffar var, så fortsätter straffsparkstävling med en straffspark i taget tills något av lagen missar och det andra gör mål. De första 5 spelare som slår straffen får inte lägga nya straffar före det att alla spelare i laget har lagt straffar.
8. Överåriga spelare
En överårig spelare(max ett år äldre) per match tillåts om spelaren ingår i truppen eller om laget saknar en spelare vid matchstart. Det måste vara angivet i laguppställning med födelseår och namn vem som är överårig.
9. Protest
Om du har för avsikt att lämna in protest tänk då på följande:
• protesten ska ha inkommit till tävlingsledning senast 1 timma efter den match vilken protesten avser under gruppspelet två första matcherna. Gäller protesten sista matchen i gruppspel och i slutspel skall protesten ha inkommit senast 15 minuter efter att matchen är slut.
• protestavgiften 500 kr ska vara betald samtidigt som protesten lämnas, om protesten godkänns återlämnas protesavgiften.
• protest ska vara skriftlig och vara undertecknad av lagledaren
• om någon av ovanstående punkter inte har uppfyllts kommer protesten att avvisas
• om protesten gäller spelplanen, domarens behörighet, materiel eller anordningar vid tävlingsplatsen ska berörd förening innan matchens start skriftligen till domaren anmäla sin avsikt att lämna in protest. Har så inte skett kommer protesten att avvisas
• protestärende behandlas av KickOff cupens Tävlingskommitté och kan inte överklagas.