Kallerstad Cup 2023
Icehockey
5 mar 2023
U10

Kallerstad Cup 2023

Information


Datum
Cupen kommer att spelas den 5 mars 2023
Första matchen startar kl 08 och sista matchen spelas ca kl.19. Det är vår ambition att planera matchtider utifrån var lagen kommer från dvs de tidigaste matcherna spelas mellan lag i närheten av Linköping.

Plats
Stångebro Sportfält i centrala Linköping.

Målsättning
Som arrangerande förening är vårt mål att erbjuda spelande lag och medföljande supportrar, ett sportsligt bra arrangemang, en glädjefylld och minnesvärd dag i Linköping.

Spelschema
Kallerstad Cup kommer att spelas i 2 grupper med 7 lag i vardera gruppen. Det innebär att alla lag spelar 6 st matcher i en rak serie.

Spelform
Kallerstad Cup är en ytterzonscup, där man spelar matcher i ytterzonerna, sarger ställs upp på respektive blålinje och målburar mot långsidorna enligt hemmaplansmodellen. En match spelas i två ytterzoner. Man delar sitt lag i två delar och hälften av utespelarna och en målvakt spelar i varje ytterzon. På banan spelar man med 3 utespelare och 1 målvakt, resterande utespelare (avbytare) samt ledare håller till vid tekpunkt vid blålinje närmast egen planhalva. Flygande byten tillämpas.
Exempel: Lag 1 deltager med ett lag i ena ytterzonen och ett lag i andra ytterzonen, motståndaren Lag 2 gör detsamma. Avbytare och tränare befinner sig i mittzonen. Vi har en låg sarg som kommer underlätta flygande byten. Vid paus skiftar det ena laget tex Lag 1 så de får möta den andra halvan av Lag 2
Spelformen innebär att vi slår ihop samtliga gjorda mål per ytterzonsmatch och summerar dessa vilket gör att slutresultat kan bli 9–8 till något lag.

Regler
Svenska Ishockeyförbundets regler för hemmaplansmodellen kommer att tillämpas.
Vi spelar med rullande tid och flygande byten. Klockan stoppas vid längre spelavbrott skada eller liknande. Utvisning 2 minuter vid grövre förseelse och tekning i ”anfallszon” offensiv tekningscirkel.
En domare per ytterzon och tänkt speltid 2x10 minuter.
Vid mål sker tekning mellan tekningscirklarna så centralt i banan som möjligt. Annars förordar vi aktivt spel och få spelavbrott. Vid puck över sargen skickas omedelbart en ny puck in och spelet fortsätter.
Dispenser: Endast dispenser för överåriga som tränar och spelar med laget i vanliga fall och har dispens i D-pojk godkänd av sitt hockeyförbund. Bifogas anmälan.
** Vid liknande tröjfärg byter bortalaget tröjor

Mat
För deltagande spelare och ledare ingår följande i avgiften:

 • Mellanmål förmddag
 • Lunch
 • Mellanmål eftermiddag
 • Ledarfika hela dagen
  Eventuella allergier meddelas i samband med anmälan.

 

Anmälan
Intresseanmälan sker till: kallerstadcup2023@gmail.com I samband med er anmälan, vänligen ange följande:

 • Förening
 • Lagnamn (om ni anmäler fler än ett lag)
 • Ledare
 • Tröjfärg (hemma & borta)
 • Kontaktperson
 • Epost
 • Telefon/mobilnummer
 • Preliminärt antal spelare (laget ska innehålla minst 16 st utespelare och 2 st målvakter.

Senaste anmälningsdatum: 2023-01-05.
Bekräftelse till deltagande lag sker senast 2023-01-09

 

Anmälningsavgift
4000 kr/lag betalas senast 5 dagar efter att ni fått bekräftelse (3 st ledare ingår, därefter 150 kr/ledare).
När vi mottagit betalning av anmälningsavgiften får ni en bekräftelse via e-post att ni erhållit plats till cupen. Efter det så publiceras också ert lag på CupOnline under ”Anmälda lag”. Betalar man ej in avgift, ges platsen vidare till annat lag.
Betalning sker till LHC Ungdoms bankgiro: 847–4850.
Märk inbetalningen med föreningsnamn/lagnamn samt Kallerstad Cup 2023.

Spelaravgift
400 kr/spelare. Avgiften inkluderar mat och cupavgift. Avgiften betalas till LHC Ungdoms bankgiro: 847–4850 och ska vara föreningen tillhanda senast Senaste anmälningsdatum: 2023-01-05.
 Bekräftelse till deltagande lag sker senast 2023-01-09. Märk inbetalningen med föreningsnamn, Kallerstad Cup 2023 samt antal spelare och ledare. För extra ledare tillkommer avgift på 150 kr

Utrustning/Omklädningsrum
Vi påminner om skridskoskydd eftersom spelarna kan komma bli tvungna att gå utomhus för att ta sig mellan ishallarna. Ni kommer att disponera ett omklädningsrum under hela dagen.
Vid behov kan särskilt omklädningsrum för flickor ordnas. Lag från samma klubb kan ev. få dela omklädningsrum.

Övrigt
Om fler lag är anmälda än vad som kan beredas plats för så förbehåller sig LHC rätten att välja bland de anmälda klubbarna. Senast 2023-01-09 kommer ni få besked om vilka klubbar som fått plats i cupen. Det kommer även att upprättas en reservlista för övriga intresserade lag. I samtliga våra ishallar bedrivs ishockey på elitnivå. Sena matchändringar för dessa lag kan få konsekvenser vilket innebär att vi kan behöva justera cupens matchschema med kort varsel.
Lottning, matchtider samt övrig information är er tillhanda i god tid före turneringen. Vi använder Cup Online (www.cuponline.se) för information inför cupen.

Cupledning
Eventuella frågor och funderingar besvaras av våra cupgeneraler via mail: kallerstadcup2023@gmail.comVarmt välkomna till Linköping önskar Team 13!

Cup is finished

The Cup finished 19 days ago.
Annons