* Kallerstad Cup 2024 - en ytterzonscup!! *
Icehockey
2 mar 2024
U 10

* Kallerstad Cup 2024 - en ytterzonscup!! *

Information

 

 

 Datum 

Cupen kommer att spelas 2024-03-02. Cupen påbörjas tidig morgon och avslutas sen eftermiddag.

 

Plats

Kallerstad Cup spelas på Stångebro Sportfält i Linköping. Matcherna spelas i Träningshallen (C-hallen) och Stångebrohallen

 

Antal lag

Totalt 14 st lag kommer att deltaga i cupen

 

Målsättning

Som arrangerande förening är vårt mål att erbjuda spelande lag och medföljande supportrar, ett sportsligt bra arrangemang, en glädjefylld och minnesvärd dag i Linköping.

 

Boende

Om man önskar så erbjuds våra deltagande lag boende på Scandic Frimurarehotellet i centrala Linköping. LHC Ungdom har förhandlat fram ett cuperbjudande som deltagande lag får ta del av i samband med att man mottagit bekräftelse om deltagande i cupen.

 

Spelschema

Kallerstad Cup kommer att spelas i 2 grupper med 7 lag i vardera gruppen. Det innebär att alla lag får spela 6 matcher var i en rak serie.

 

Spelform

Under Kallerstad Cup spelas matcherna i ytterzonerna. Man delar sitt lag i två delar där hälften av utespelarna och en målvakt spelar i varje ytterzon. 

På banan spelar man med 3 utespelare och 1 målvakt.

Exempel: LHC deltar med ett lag i ena ytterzonen och ett lag i andra ytterzonen, motståndaren HV71 gör detsamma. Vid paus skiftar det ena laget tex LHC så de får möta den andra halvan av HV71.

Spelformen innebär att slår samman samtliga gjorda mål per ytterzonsmatch och summerar dessa vilket gör att slutresultat kan bli 9-8 till LHC tex. Inga resultat kommer dock att registreras.

 

Regler

Kallerstad cup följer spelformerna angivna i Ramverket för Barn och ungdomsishockey U10 (D1)och Svenska Ishockeyförbundets tävlingsbestämmelser ( https://www.swehockey.se/media/xgeljyvr/spelformer-ramverk.pdf)

 

 

 

Mat

För deltagande spelare och ledare ingår följande i avgiften:

·       Mellanmål förmiddag

·       Lunch

·       Mellanmål eftermiddag

·       Ledarfika hela dagen

Eventuella allergier meddelas i samband med anmälan. 

 

Intresseanmälan

I samband med er intresseanmälan, vänligen ange följande:

·       Förening

·       Lagnamn

·       Ledare

·       Tröjfärg (hemma & borta)

·       Kontaktperson

·       Epost

·       Telefon/mobilnummer

·       Preliminärt antal spelare (laget ska innehålla minst 16 utespelare och 2     målvakter)

 

Intresseanmälan för att delta i cupen görs snarast och görs via mejl  kallerstadcup2024@gmail.com . Märk mailet: Intresseanmälan Kallerstadcup 2024.

Uttagning/meddelande om man tilldelas plats i cupen kommer att ske löpande, dock senast den 4 jan 2024.

 

Anmälningsavgift

För de lag som tilldelats en plats i cupen gäller en anmälningsavgift på 3500 kr/lag. Denna avgift ska betalas senast 2024-01-10. När LHC Ungdom mottagit betalning av anmälningsavgiften publiceras ert lag på CupOnline under ”Anmälda lag”. Betalning sker till LHC Ungdoms bankgiro: 847–4850. Märk inbetalningen med föreningsnamn och lagnamn samt ”Kallerstad Cup 2024”. Om anmälningsavgiften inte är LHC Ungdom tillhanda per den 2024-01-10 så kan platsen tilldelas annat lag.

OBS! Anmälningsavgiften återbetalas ej vid återbud efter 2024-01-20

 

Deltagaravgift

Deltagaravgiften är 500 kr per spelare och ledare. Avgiften inkluderar mat och cupavgift. Avgiften betalas till LHC Ungdoms bankgiro: 847–4850 och ska vara föreningen tillhanda senast 2024-02-02.  Märk inbetalningen med föreningsnamn, Kallerstad Cup 2024 samt antal spelare och ledare.

 

Utrustning/Omklädningsrum

Vi påminner om skridskoskydd eftersom spelarna kommer vara tvungna att gå ute för att ta sig mellan ishallarna. Ni kommer att disponera ett omklädningsrum under hela dagen.

Vid behov kan särskilt omklädningsrum för flickor ordnas.

 

Slipning

Slipning av skridskor kan ske vid behov. LHC Hockeyverkstad är öppet under hela cupen.

I LHC Hockeyverkstad kan hjälpa er med skridskoslipning, lägga profiler, laga samt justera ishockeyutrustning Vi säljer begagnad utrustning till bra priser, kläder, klubbor, skruvar, skridskosnören, tejp mm.

 

Övrigt

Om fler lag är anmälda än vad som kan beredas plats för så förbehåller sig LHC rätten att välja bland de anmälda klubbarna. Det kommer även att upprättas en reservlista för övriga intresserade lag. I samtliga våra ishallar bedrivs ishockey på elitnivå. Sena matchändringar för dessa lag kan få konsekvenser vilket innebär att vi kan behöva justera cupens matchschema med kort varsel.

 

Lottning, matchtider samt övrig information är er tillhanda i god tid före turneringen. Spelschema kommer att publiceras på SweHockey och matcherna kommer att visas på  Svenskhockey.tv

 

Cupledning

Eventuella frågor och funderingar besvaras av cupkoordinator Camilla Collins via e-post camilla.collins@lhc.eu alt 0702–791369

 

För övrig information om Linköpings Hockey Club: www.lhc.eu

 

Hoppas att vi ses i Linköping! 

 

Camilla Collins 

Cupledningen

LHC Ungdom

 

Cup is finished

The Cup finished 86 days ago.
Annons