Ica Maxi Cup 2024
Icehockey
29 dec 2024
u12
CupOnline - Gratis Cup

Ica Maxi Cup 2024

Information

Ica Maxi Cup 2024

 Hej och välkomna till Ica Maxi Cup 2024

IF Troja-Ljungby Team 13 har nöjet att inbjuda ert U12-lag, med spelare födda 2013, till årets upplaga av Ica Maxi Cup 2024.
Cupen spelas 3 mot 3 på en tredjedel av helplan i enlighet med Hemmaplansmodellen.

Cupen spelas i Ljungby Arenas två ishallar med närhet till bad och friluftsområde. 

IF Troja-Ljungby har lång erfarenhet av att anordna välorganiserade och omtyckta cuper.

Målsättningen med Ica Maxi Cup är att ge alla deltagande hockeyungdomar en rolig och minnesvärd dag där glädje, kreativitet och lekfullhet står i centrum.

 

Datum

Cupen är endagscup som äger rum söndagen den 29 december 2024

 

Cupform

Cupen spelas som en ytterzonscup. En match spelas i två ytterzoner. Lagen delas i delar och hälften av spelarna och en MV spelar i varje ytterzon. Spel 3 mot 3. 
Vid paus byter bortalaget  zon och spel i ytterligare en period mot den andra halvan av motståndarlaget. Målen från respektive period slås samman till slutresultat under matchen.

Rak serie spelas där alla lag möter alla. 

 

Vid fulltecknad cup är målet minst 6 matcher per lag.

 

Dispenser

 

Inga dispenser ges till äldre spelare om inte särskilda skäl föreligger, vilket skall godkännas av cupledningen. Detta måste anmälas sensat den 1:e dec 2024.

 

Matchtid

 

Matchtid/Periodtid är 2x12 min

 

 

Svenska ishockeyförbundets tävlingsbestämmelser tillämpas.

 

Domare

1(i vissa fall 2) föreningsdomare på isen varje match. Tänk på att de är ungdomar under utbildning!

 

Priser

Pokal till samtliga lag

 

Avgifter

 

Cupavgift: 4000 kr per lag.  

Spelaravgift: 300kr per spelare (minst 14 anmälda spelare/lag). Vid mindre antal spelare debiteras man ändå för 14 spelare oavsett antal, är man fler än 14 debiteras man per spelare.
Ledaravgift: 3 ledare ingår i cupavgiften, övriga 300kr/ledare

 

Mat

Lunch serveras, frukt och en lättare frukostkorg tillhandahålls alla lagen vid ankomst samt ett mellanmål på eftermiddagen. 

 

Anmälan

Anmälan sker via mail till: trojaljungby2013@gmail.com

Ange följande uppgifter:

Förening

Lagnamn

Tröjfärg (hemma/borta)

Önskad speldag (lördag/söndag)

Kontaktperson

E-post

Mobiltelefon

Anmälan är bindande och platsen är garanterad när cupavgiften är betalad.

Först till kvarn gäller!

 

Betalning

När vi mottagit er anmälan returnerar vi en anmälningsbekräftelse och cupavgiften kan då betalas in. Cupavgiften återbetalas ej.

När vi mottagit cupavgiften är ni garanterade en plats och vi skickar en deltagarbekräftelse, inloggning till Cup Online samt ytterligare cupinformation.

Spelaravgiften betalas senast 30 dagar innan cupstart.

All inbetalning sker till Troja-Ljungby; bg 119-3689

Märk betalningen med lagnamn och Ica Maxi Cup 2024.

 

Övrigt

Alla lag tilldelas en lagvärd som finns tillhands för laget under hela dagen.

Varje lag disponerar ett eget omklädningsrum.

Under dagen finns det tävlingar och lotterier att delta i samt café, kiosk och restaurang öppna.

Välkomna med anmälan och frågor till cupansvariga:

Cecilia Storm och Sophie Andersson via e-post: trojaljungby2013@gmail.com

Vi hoppas att ni kommer att få en rolig och minnesvärd dag tillsammans och att dagen kommer att flyta på utan några större problem vare sig på isen eller utanför. Här nedan följer lite viktig information som vi vill att ni tar er tid att läsa igenom och informera era spelare om innan ni spelar er första match.

 

 

Spelformat/spelinformation/regler

Cupen spelas enligt Hemmaplansmodellen för U12 säsongen 24/25, dvs spel 3 mot 3 i en ytterzon med flygande byten. Speltid är 2 x 12min

En match spelas i två ytterzoner. Varje lag delas i två delar och hälften av spelarna och en MV spelar sedan i varje ytterzon.  Avbytare och ledare i respektive lag befinner sig som vanligt vid tekningspunkten vid blålinjen närmast egen planhalva. Efter första perioden byter bortalaget ytterzon och spelar sedan andra (sista) perioden mot den andra halvan av motståndarlaget så att alla spelare möter alla. Målen från respektive period slås samman till slutresultatet. Det är vår avsikt att resultatrapportera matcherna i realtid på resultattavla väl synlig i hallen så att aktuell ställning kan följas av publik, ledare och spelare.


 


Regelförseelser

Förseelse som i normala fall skulle rendera i utvisning resulterar i ett straffslag av modell ”Jaktstraff”. Vid vårdslöst spel som t.ex uppsåtlig rygg/huvudtackling, bentackling och/eller hårda slag med klubban kan även matchstraff utdömas där spelaren då inte får spela mer i aktuell match. Upprepas detta av samma spelare mer än en gång under cupen kan aktuell spelare också bli avstängd för resten av cupen.

Vid allvarlig skada eller annat längre avbrott i spelet stannas tiden i både ytterzonerna.

Även om det är tydligt beskrivet i spelformerna för U12 vill vi ändå trycka på vikten av att informera era spelare om att vid målvaktsblockering, mål eller om pucken skjuts ut från spelplanen så kommer domaren droppa pucken i dropprutan bakom ena målet. Viktigt då är att icke puckförande lag (försvarande lag) backar hem till sin planhalva (alla 3 spelare bakom mittpunkten) så att puckförande lag kan starta upp spelet.

 

Domare

Domarna är i många fall helt nyutbildade och har i vissa fall aldrig tidigare dömt någon match. Vi ber er ha förståelse för, samt respektera detta och stötta domarna fullt ut i deras roll. All form av nedvärderande ord om domare och/eller domslut kommer att beivras och om nödvändigt kommer ledare som inte respekterar detta att avlägsnas från spelplanen.

 

Lycka till!

Med vänlig hälsning, Cup- och ledarteamet IF Troja Ljungby Team13

Cup not started

The cup starts in 162 days.
Annons