12 - 13 okt 2019
U 12

Tacklingar är tillåtna.
Flygande byten.
2x15 minuter effektiv tid i alla matcher frånsett finalen som spelas 2x20 minuter.
För särskilda skäl medges dispens för överåriga(max 3+1)

Under gruppspelet tilldelas vinnande lag 3 poäng, förlorande 0 samt 1 poäng vardera vid oavgjorda matcher.
I gruppspelet gäller följande turordning: poäng, inbördes möte, målskillnad, flest gjorda mål, minst utvisningsminuter samt lottning.

Under slutspel och placeringsmatcher måste en vinnare utses.
Skulle resultatet vara oavgjort efter full matchtid spelas en förlängning på maximalt 5 minuter, s.k. ”sudden death”.
Skulle resultatet fortfarande vara oavgjort, så avgörs matchen med straffläggning.
Först utser respektive lag tre straffläggare som lägger de tre första straffarna.
Är det fortfarande inte avgjort sker "sudden death” i straffar tills ett lag vunnit.

Förening som har flera lag får ej låna spelare mellan lagen.

En straffskytt får inte lägga en till straff förrän alla utespelare lagt en straff.

1 minuts utvisningar.
5 minuter för personlig utvisning.
Vid samma tröjfärg byter bortalaget.
I övrigt enligt Svenska Ishockeyförbundets regler och rekommendationer för ungdomsishockey.

Att tänka på!

Det är ungdomar som spelar och oftast ungdomar som dömer. Resultat är viktigt men alla ungdomar kan göra misstag och kan inte lastas för det.
Detta gäller även våra domare.

Inga som helst verbala attacker mot våra domare kommer att tolereras, synpunkter under match avråder vi från men accepteras om det är fråga om en dialog i artig och god stämning där även motståndarlagets ledare deltar. Alltså enbart för konstruktiva diskussioner och ingen negativ kritik under pågående match. Alla andra synpunkter om domare/ bedömningsnivåer rapporteras till tävlingsledare efter match.

Denna regel står över alla andra hos oss i Älvsbyn!