Stockholm Int. Youth Trophy
Ishockey
14-17 april 2006
U 14 (-92)

Ett bra sätt att jämföra sig med utländsk ungdomshockey
2006-02-10

Det är viktigt att vi redan innan landslagsutbytet börjar kan få en uppfattning om hur våra ungdomar ligger till i den internationella konkurrensen. Därför är det bra med ett internationellt utbyte för 14- åringar som Hammarby skapat med sin speciella cup, Stockholm International Youth Trophy.

Vi vet att våra internationella brister i landslagen är:
• Att göra mål
• Intensiteten i Närkamper
• Målvaktsspelet.

Det går bra att jämföra ifall det är något som infinner sig i landslagsåldrarna eller om det redan i 13-14- åldern finns brister i det avseendet som är markanta. Det kan ge bra signaler till hur vi svenskar ska förändra eller intensifiera vår ungdomsträning.

Med Svenska Ishockeyförbundets ambitioner att producera spelare för svenska elitlag och landslag är det viktigt att tidigt få mäta sina krafter med internationellt motstånd.
Det är viktigt att ungdomarna har fått all tänkbar skolning som ungdomsspelare när de gått in i junioråldern på väg mot sin elitkarriär.

Därför är det viktigt att så många ungdomsledare som möjligt tar tillfället i akt och scoutar de utländska lagen för att få en uppfattning om vad det är som skiljer svenska spelare mot de internationella gästerna. Då kan vi vara rädda om det vi bevisligen är bra på och försöka bättra på där vi inte internationellt hänger med.

Det vore en nåd att stilla bedja om att flera föreningar arrangerade internationella cuper på hemmaplan så att hockey Sverige enkelt kan ta del om hur ungdomsishockeyn utvecklas i andra länder.

TOMMY BOUSTEDT
Utvecklingschef
Svenska Ishockeyförbundet

Annons