Nordic Youth Trophy 2013
14 - 18 aug 2013
U14-U15

TÄVLINGSBESTÄMMELSER

I U15 cupen ska spelarna vara födda 1999 eller senare och i U14 cupen ska spelarna vara födda 2000 eller senare. Vid specifika fall kan dispenser tillåtas.

I varje match får högst 22 spelare användas (20 utespelare + 2 målvakter).

Svenska ishockeyförbundets regler för U15/U14 lag gäller.

Snedstreckslag kan i vissa fall beviljas.

Selectlag är ej tillåtet, men 25 % regeln kan tillämpas efter det att kontakt tagits med tävlingsledningen för godkännande.

Matchtid för U15 cupen är 3 x 15 min. effektiv tid med 5 minuters uppvärmning där varje lag tilldelas 5 puckar. Mellan den första och andra perioden är det ingen spolning och då är det 5 minuters paus. Isen spolas efter andra perioden och där är det 15 minuters paus.

Matchtid för U14 cupen är 2 x 20 min. effektiv tid med 5 minuters uppvärmning där varje lag tilldelas 5 puckar. Ingen spolning mellan perioderna, max 5 minuter paus. Spolning sker mellan varje match.

Utvisningar enligt Svenska ishockeyförbundets regler.

En time-out per lag och match är tillåten.

Seger ger 2 poäng, oavgjort ger vardera lag 1 poäng och förlust ger 0 poäng.

Ordningsföljden mellan lagen i serietabellen avgörs genom:
1. Antalet poäng
2. Inbördes möte
3. Vid lika poäng för två lag samt oavgjort resultat dem emellan avgör:
a. målskillnad
b. flest gjorda mål (a och b = totalt från alla matcher i aktuellt grund- eller slutspel)
c. flest vunna matcher
d. minst antal utvisningar i aktuellt grund- eller slutspel
e. lottning
4. Vid lika poäng mellan tre eller flera lag, avgör dessa lags inbördes möten placering dem emellan, i en inbördes serie efter:
a. poäng
b. målskillnad
c. flest gjorda mål
5. Om flera lag i p.4 har lika poäng, målskillnad samt gjorda mål avgörs deras placering enligt p.3.

Final- och placeringsmatcher spelas 2 x 20 min. i U14 cupen och 3 x 15 min. i U15 cupen.

Uppvärmning och pauser är lika som i kvalificeringsspel och playoff-spel.

Vid oavgjort resultat efter full tid så gäller 5 min. Sudden death. Är det fortfarande oavgjort efter Sudden death så avgörs matchen på straffar. Varje lag får då lägga 3 straffar var med olika straffskyttar. Är det fortfarande oavgjort efter dessa straffar så blir det Sudden death-straffar och då får man använda någon av de tidigare straffskyttarna.

Vid eventuella protester så ska de lämnas in senast 20 minuter efter avslutad match.